almanach

2018.09.14. 12:40

A diákok biciklivel mehetnek suliba

Két hónapja zajlott le az Alsónyéket Bátaszékkel összekötő kerékpárút alapkövének letétele.

Szeri Árpád

Fotó: Makovics Kornél

A valamivel több mint egy kilométer hosszú szakasz építésére Alsónyék önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében kétszázhetvenhétmillió forintot nyert. Az ünnepi eseményen – melyen jelen volt dr. Bozsolik Róbert, Bátaszék polgármestere és Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke is – Dózsa-Pál Tibor arra hívta fel a figyelmet: ezer szállal kötődik egymáshoz a két település, és most ez lesz az ezeregyedik. Alsónyék polgármestere a projekt fordulópontjának nevezte az eseményt, hiszen egy hosszú előkészítő munka végéhez értek ezzel, és végre jöhet a megvalósítás, aminek október 30-a a határideje.

A kerékpárút az alsónyéki vasútállomástól indul, áthalad a településen, végigmegy a volt gyalogjárda nyomvonalán a Lajvér-patakig, ahol önálló hidat kap, majd azon is túlterjeszkedve elérkezik a túloldali végállomásig, a bátaszéki benzinkútig. A bátaszéki iskolákba járó alsónyéki diákok biztonságosan és gyorsan, legfeljebb 10–15 perc alatt érhetik el intézményeiket és ugyanilyen módon térhetnek haza. Ugyanez érvényes a munkába járókra. Illetve a kerékpározást önmagában, a kellemes természeti környezetben kedvelők számára is szó szerint új színtér nyílik meg.

Alsónyék külterületi útszakasz felújítására is pályázott, méghozzá sikerrel. Ennek köszönhetően több mint 11 millió forint áll rendelkezésre a nyéki Szőlőhegy felé vezető út rendbehozatalára. A munka határideje ez év december vége. Dózsa-Pál Tibor megjegyezte, hogy nem feltétlenül ez a felújítás jelenti a végleges megoldást. De az új helyzet mégis sokkal jobb lesz, mint volt azelőtt, a tanyák megközelítése lényegesen egyszerűbbé és biztonságosabbá válik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában