A kerékpározást népszerűsítik

2018.09.20. 18:10

A felnőttek a visziklit is kipróbálhatták Pakson

A város évek óta elkötelezett a kerékpáros közlekedés feltételeinek javítása érdekében.

Balázs László

Fotó: Molnár Gyula

Sok éves probléma, hogy a központi belterület és Dunakömlőd között nincs kerékpárosbarát-kapcsolat. Az önkormányzat szeretné összefüggővé tenni az utat a Dunakömlődi Halászcsárdától egészen Csámpáig. Ehhez épül meg a Paks-Kömlőd szakasz, továbbá a város belterületén a még hiányzó részek.

A várhatóan 2019 végére megépülő kerékpárút társadalmasítására, a kerékpáros közlekedés népszerűsítésére a Csengey központ szemléletformáló kampányt, rendezvénysorozatot indít. Tegnap játékos ügyességi feladatok, kézműves foglalkozás, kerékpáros és futóbiciklis akadálypálya várta a résztvevőket. A rendezvényen futóbiciklit és gyermekkerékpárt biztosítottak a szervezők, a felnőttek kipróbálhatták a skandináv országokban elterjedt közlekedési- és szállítóeszközt, a visziklit.

A város 540 millió forint támogatást nyert a kerékpárút kivitelezésére. Az építési engedély már megvan, a 2570 méter hosszú betoncsík építéséhez a munkaterületet október elején adják át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában