tanévnyitó

2018.09.03. 20:00

A megszerzett tudás a jövőjük alapja

Ünnepi tanévnyitóval kezdődött meg ma délelőtt a 2018/2019-es tanév a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán.

Ihárosi Ibolya

Fotó: Mártonfai Dénes

A hallgatók rövid műsorát követően az első éveseket köszöntők személyes hangú beszédekben szóltak a fiatalokhoz. Ribányi József, a megyei közgyűlés alelnöke négygyermekes apaként is szólt, mint mondta, egy csapat okos, szorgalmas és tehetséges ifjúhoz. Ribányi József, dr. Haag Éva szekszárdi alpolgármester, Dr. Gábirel Róbert professzor, az egyetem rektorhelyettese és Dr. Szécsi Gábor professzor kari dékán mondanivalója is akként foglalható össze, hogy a megszerzett tudás, az ennek alapján megtalált hivatás vezet a boldogsághoz.

A dékán köszöntő szavait Weöres Sándor verssorával zárta: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra. A program további részében gratuláltak Nagy Lilla Adrienn, végzett tanító szakos hallgatónak, aki rektori elismerő oklevélben részesült, egyebek közt kiemelkedő művészeti és kulturális tevékenysége elismeréseként. Az emberi Erőforrások Minisztere a 2018-2019-es tanévben Nemzeti Felsőoktatási Díjban részesítette Huth Anita, harmadéves szociális munkás alapszakos és Balázs Dóra végzett környezetkultúra alapszakos hallgatót. Szeptember elsejétől egyetemi tanári kinevezést kapott Dr. Nagy Janka Teodóra, tudományos és innovációs dékánhelyettes, a Szociális Tanulmányok tanszékvezetője.

A hagyományoknak megfelelően emléklappal köszöntötték a gyakorló iskola és óvoda azon pedagógusait, illetve a kar oktatói, dolgozói közül azokat, akik az idén a harmincötödik, harmincadik, vagy huszadik tanévüket kezdik meg. Végezetül Dr. Szécsi Gábor a szakok egy-egy képviselőjével kezet fogva fogadta hallgatóvá az elsőéveseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában