Művészpiac

2018.09.11. 19:20

Megtelt a tér Pakson, és így a spájzok is

Ismét megtelt helyi termelőkkel és vásárlókkal a az Erzsébet Nagy Szálloda előtti tér Pakson, ahol tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Spájz elnevezésű programot.

Hanol Erzsébet

Ismét bespájzolhattak a paksiak és persze minden érdeklődő az Erzsébet Nagy Szálloda előtti téren. Az Agricum Termelői Termékek Boltja tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Spájz elnevezésű programot, amely több egyszerű piacnál. Egyrészt, mert kizárólag késztermékeket lehet vásárolni, másrészt azért, mert a kiegészítő programoknak köszönhetően kikapcsolódást is nyújt a családoknak. Matus Dóra főszervező elmondta, hogy a legkisebbeket játszóház várta, és most először művészpiaccal is készültek: a szálloda kiállítóterében paksi fotósok és festők képeit lehetett megtekinteni.

Látvány főzés is szórakoztatta az érdeklődőket, melynek során a Dunakömlődi Borbarátok és a dunakömlődi Ízőrző Porta sváb gombócot készített szilvaszósszal. De nemcsak nézni lehetett az ételt, hanem ízlelni is, a sikerét pedig mi sem jelzi jobban, mint hogy rövid idő alatt elfogyott. Újdonság volt még, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Tolna Megyei Igazgatósága szakmai napot tartott a gazdáknak a szombati Spájz ideje alatt.

Matus Dóra hozzátette, hogy harmadik éve szervezik meg a programot, évente három alkalommal. Az idei záró Spájz október 27-én lesz. A főszervező arról is beszélt, hogy körülbelül huszonöt állandó kiállítója van a rendezvénynek, ugyanakkor csekély forgás is tapasztalható, hiszen két-három új termelő szinte mindig megjelenik. Színes a Spájz palettája, többek között mézet, savanyúságokat, hústermékeket kínálnak a termelők, de levendulás és kosárfonó is kínálja portékáit. – Minden standnál más található, kevés az átfedés. Arra törekszünk, hogy mindenütt más jellegű helyi termékkel találkozzanak a vásárlók – hangsúlyozta Matus Dóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában