zöldítsünk

2018.09.12. 12:30

Megtudták, mitől zöld egy könyvtár

Zöldítsünk címmel rendezett megyei szakmai napot az Illyés Gyula könyvtár Szekszárdon.

Budavári Kata

Fotó: Shutterstock

Mint azt Liebhauser János, az intézmény igazgatója elmondta, az utóbbi tíz évben a szakmában is megnőtt az érdeklődés a környezetvédelem iránt, noha a könyvtárak egyik alapvető feladata a tudás átadása és az energiaforrásokkal is mindig igyekeztek takarékosan bánni. De rájöttek, ezen a területen még nagyobb tudatosságra van szükség.

Az ökoszemléletnek egyrészt a bibliotékák működésében kell jelen lennie, így például fontos, hogy ők is szelektíven gyűjtsék a hulladékot, igyekezzenek energiatakarékos izzókat használni, ezen túl pedig programjaikkal népszerűsítsék a zöld szemléletet. Másfelől az új megyei könyvtár építése apropóján azt is érdemes volt vizsgálni, maga a könyvtári épület mitől válhat ökológiai szempontból jól fenntarthatóvá.

A könyvtárosok kutatók, elkötelezett alapítványi vezetők és könyvtárigazgatók előadásai alapján ismerkedtek meg klímaköri programokkal, jó gyakorlatokkal és a zöld könyvtár fogalmával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában