felújítások

2018.09.10. 16:20

Tovább szépült a szekszárdi óvoda

Balázs László

Fotó: Makovics Kornél

A Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat (SzNNÖ) tavaly a Wunderland Óvoda hideg és meleg vizes gerincvezetékének cseréjére, mosogatógép beszerzésére és az irodák klimatizálására az Emberi Erőforrások Minisztériumától (Emmi) elnyert közel ötmillió forint pályázati támogatás kiegészítéseként kétmillió forint saját forrást fordított.

2018-ban az Emmi az SzNNÖ számára az óvodában végzendő további beruházásokra és felújításokra kilencmillió forintot, az intézményfenntartó nemzetiségi önkormányzat működési költségeinek kiegészítő támogatására 1,4 millió forintot biztosított. Az önkormányzat utóbbi összeget az intézményben szükséges felújításokra fordította. Simon Attiláné, a Wunderland Óvoda intézményvezetője elmondta, az összesen 10,4 millió forintból gyermekbútorokat vásároltak, valamint az óvoda udvarán lévő betonplaccot sportolásra és rendezvények megtartására alkalmas felülettel látták el. Lecserélték, felújították a szekrényeket, gumiőrlemény borítású sportpálya épült, illetve felújították a csoportszobáknál található két teraszt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában