Lakható Szekszárdért

2018.10.16. 18:10

Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház címet kaptak

TN

Fotó: Beküldött kép

Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház címet nyert a Lakható Szekszárdért Közhasznú Egyesület. A címbirtokosi oklevelet a szervezet nevében Réger Balázs, az egyesület elnöke vette át Illés Boglárka helyettes államtitkártól az Emberi Erőforrások Minisztériumában tartott ünnepségen.

Az ország tizenkilenc megyéjében, valamint a fővárosban alakítanak ki Család, Esélyteremtő és Önkéntes Házakat (CSEÖH), amelyek működéséről 2017 óta a civil törvény rendelkezik.

A pályázat keretében kiválasztott szervezetek három évre nyerik el a minisztérium támogatását, amelyért cserébe – egyebek mellett – esélyórákat tartanak, valamint információt szolgáltatnak.

Illés Boglárka úgy fogalmazott, a hálózatnak rendkívül fontos a stabilitás, ezért is döntött úgy az államtitkárság, hogy törvényi hátteret teremt. Hozzátette, három évet rögzítettek a jogszabályban annak érdekében, hogy az esélyegyenlőségért dolgozó szervezeteknek kiszámítható, stabil működést biztosítsanak.

Küldetést teljesítenek

Az önkéntesházak alapvetően küldetést teljesítenek. Minden lehetséges eszközzel azon dolgoznak, hogy megértő, egymást támogató, biztonságot nyújtó, társadalomban éljünk. A szekszárdi szervezet a cím elnyerésével lehetőséget kapott a szakmai munka folytatásához.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában