Nemes célokat szolgálnak

2018.10.23. 07:00

Fontosnak tartja a közösségépítést a Gemenc Motoros Egyesület

A Gemenc Motoros Egyesület tagjaival többször, több helyen lehetett már találkozni, bejegyzett szervezetként viszont ez év márciusától működnek. Tevékenységükről Dusa Márk elnök és Kovács Csaba alelnök beszélt.

Hanol Erzsébet

– Volt egy társaság, amely már több éve együtt motorozott, egyrészt hobbiként, másrészt rendezvények résztvevőiként. Így jött az ötlet tavaly év végén, hogy hivatalos szervezetként is tehetnénk mindezt – kezdte Kovács Csaba, a Gemenc Motoros Egyesület alelnöke. – Tevékenységünk három fő területe a rendezvények – például kerékpáros és futóversenyek – biztosítása, a motoros közösség összefogása és karitatív programokon való részvétel – tette hozzá Dusa Márk az egyesület elnöke.

A közösség erősítését jól szolgálják a motoros belföldi és külföldi túrák. A hazai úti célok között népszerű például a Mátra, a Balaton környéke és a Mecsek. Külföldön egy négynapos túra során Horvátországban és Bosznia-Hercegovinában járt ezen a nyáron a társaság egy része, míg mások Erdélyben töltöttek tíz napot, és kerestek fel motorral nevezetes helyszíneket.

Bejegyzett egyesületként először a siófoki Cars & Coffee elnevezésű luxusautó-kiállításon vettek részt a tagok májusban. A parkoltatásban, a felvezetésben, a járművek megóvásában és a rendezvény zökkenőmentes lebonyolításában voltak az autósok segítségére. Ezt követően a Gemenc Nagydíj kerékpáros versenyt és a Dombori Triatlon Fesztivált, nemrégiben pedig a paksi Atomfutást biztosították.

Több karitatív rendezvényen is megjelentek a motorosok az utóbbi hónapokban. Ezek közül a liptódi Bárka Tábort emelték ki, amely nemcsak az idejét ott töltő sérült gyerekeknek és felnőtteknek volt hatalmas élmény, hanem a Gemenc Motoros Egyesület tagjainak is. A vezetők elmondták, hogy a közös motorozás, ismerkedés után énekkel búcsúztak tőlük a táborozó fiatalok.

Szeptember végén a Motorral az emlőrák ellen elnevezésű rendezvényen vett részt az egyesület több tagja. A Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezetének felkérésére, a megyeszékhely képviseletében indultak útnak Budapestre, hogy csatlakozzanak a figyelemfelhívó menethez. Legutóbb a Mecsek Rallye-n voltak jelen két tagjuk révén, az egyesülethez nemrégiben csatlakozó rallye-s páros ugyanis a szervezet színeiben indult a felvezető futamon. Elképzelés már van az év végére is, ugyanis a Mikuláshoz kapcsolódóan jótékonysági programot terveznek a motorosok.

Az egyesület tagjai a jövőben szeretnének még több rendezvényen szerepet vállalni, illetve egy saját szervezésű motoros találkozót életre hívni, hogy minél többeknek meg tudják mutatni a motoros közösséget. Az érdeklődőket következő taggyűlésükön is szívesen látják október 27-én a Sárosdi Pincében.

A névválasztásnál arra törekedtek az egyesület tagjai, hogy az kötődjön Szekszárdhoz, a térséghez, így esett a választásuk Gemencre. A címerükben és a logójukban szintén visszaköszönnek a megyeszékhelyre utaló szimbólumok, a dombok, a kanyargós utak, a királyi városi címet jelképező korona és persze a szekszárdi bor vörössége. Az egyesület tizenkét taggal alakult meg idén márciusban, de a létszám azóta megkétszereződött. Az elnökséget hárman alkotják: Dusa Márk elnök és Kovács Csaba alelnök mellett Tolnai Péter titkár. Bejegyzett szervezetként több lehetőségük lesz pályázni, támogatásokat elnyerni, és mivel hosszú távra terveznek, remélik, hogy sikerül a mostani néhány támogató mellé újabbakat megnyerni. A tagok most még saját motorokkal vesznek részt az eseményeken, de tervezik gépparkjuk, felszereléseik bővítését, hiszen más-más jellegű járművek, eszközök szükségesek a különböző rendezvények magas színvonalú biztosításához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában