közgyűlés

2018.10.25. 17:32

Nehézségek adódtak, de halad a minibölcsőde építése

Ülésezett csütörtökön a szekszárdi közgyűlés. A megbeszélésen szó esett a Kadarka utcai minibölcsőde építés és a szőlőhegyi óvodafejlesztés csúszásának okairól.

Budavári Kata

Eredetileg októberben fejeződött volna be a Kadarka utcai minibölcsőde építése, ám nem várt akadályok nehezítették a munkát. A kivitelező ezért határidő módosítást kért, és december elejére végez a feladatával. A képviselők a csütörtöki közgyűlésen emellett megszavazták a pótmunka miatt felmerülő önrészt, bruttó bruttó 1.6 millió forintot. A nem várt esemény egyébként például a szeptember eleji esős időjárás volt, amikor a hirtelen lezúduló csapadék miatt a már elkészített beton támfal megcsúszott, de a térburkolással sem lehetett haladni. Szintén gondot okozott, hogy az egyik hangszigetelő tolóajtó elkészítését az eredeti paraméterekkel nem akarta vállalni a gyártó, továbbá, hogy a kiviteli terv szerinti kerítés a meglévő terepszint és lejtés miatt nem építhető meg. A közgyűlésen elhangzott, hogy a továbbiakban a tervezők felelősségét előre meghatározott szabályok szerint fogják az ehhez hasonló esetekben vizsgálni.

Szintén téma volt a szőlőhegyi óvoda építése. Az önkormányzat újra kiírja a közbeszerzési pályázatot, mivel az első körben az eredetileg tervezett összegtől az ajánlatok jelentősen eltértek. Ács Rezső szerint ugyanakkor az eltelt időben jelentősen elszaladtak az építőanyag árak, így várhatóan magasabb költséggel kell számolniuk. A kivitelezéshez várhatóan egy évre lesz szükség.

A képviselők néhány városi működtetésű társaság alapító okiratát is módosították, és döntöttek arról, hogy három évre meghosszabbítják a sportolók, azaz a kosárlabdázók és asztaliteniszezők lakásbérleti szerződését.

Új együttműködés

A PTE KPVK Dékánja komplex együttműködés létrehozása kapcsán kereste meg az önkormányzatot. A kar az elkövetkező időszakban több, a régió gazdasági, társadalmi, kulturális fejlődését elősegítő szakmai projektet kíván megvalósítani a szekszárdi és a megyei önkormányzattal kialakított stratégiai partnerség jegyében. A stratégiai partnerek a Dienes Zoltán Pedagógus- Továbbképző és Gyermekkultúra Módszertani-, az IQ Ipari Együttműködési és Innovációs- és a Vidékfejlesztési Kutatóközpontot hoznák létre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában