fejlesztés

2018.10.03. 13:00

Új eszközöket kaptak a paksi mentők

Hanol Erzsébet

Fotó: MW-archívum

Kétmillió forint értékben jutott új mentéstechnikai eszközökhöz a Paks és Környéke Mentéséért Közalapítvány, ennek köszönhetően tovább korszerűsödött a paksi mentőállomás mentőautóinak felszereltsége. A fejlesztést nagy részben a paksi képviselő-testület humánpolitikai bizottságának pályázatán elnyert támogatásból valósították meg, illetve az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. is hozzájárult – írja a Paksihirnok.hu.

Egy korszerű, műanyag, testmagassághoz állítható gerinchordágyat vásároltak, így most már mindegyik mentőautóban van ilyen. Ez az eszköz kiválóan alkalmas gerinc-, medence- és combsérülések, valamint beszorult sérültek rögzítésére. Emellett kiváló minőségű égési kötszereket és éjszakai lámpákat szereztek be. Az eszközöket Rauth István állomásvezető mentőtiszt Feil Józseftől, a közalapítvány kuratóriumának elnökétől vette át.

A közalapítvány célja a mentőállomás felszereltségének bővítése, az elöregedett mentéstechnikai eszközök cseréje, a dolgozók szakmai továbbképzésének támogatása, az informatikai háttér fejlesztése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában