vállalkozói szalon

2018.11.23. 16:20

A karmester a zenész mestere

Balázs László

Fotó: Mártonfai Dénes

A vezető nem értékesebb, mint a munkatárs. A leader legfontosabb személyiségjegye, hogy nem arra büszke amit ő csinál, hanem arra, amit az emberei csináltak – mondta csütörtöki előadásán Bojár Gábor, a vállalkozói szalon rendezvényén. A Graphisoft szoftverfejlesztő cég alapítója kiemelte, az a jobb vezető a másiknál, aki ugyanabból az emberből többet tud kihozni. Az Aquincumi Technológiai Intézet, valamint az idén 20 éves óbudai Graphisoft Park alapítója a szekszárdi Mészáros Borházban hangsúlyozta, mindig az volt a célja, hogy olyan embereket találjon, akik még nála is jobbak és kihozza belőlük a tehetséget. Steve Jobsnak, az Apple alapítójának volt egy jó hasonlata. Amikor kollégája, a hardverfejlesztésében jelentős munkát végző Steve Wozniak szemrehányást tett neki, hogy fennhordja az orrát, Jobs azt válaszolta: „A zenész a hangszerének mestere, a karmester a zenész mestere.”

A Széchenyi- és Gábor Dénes-díjas Bojár fizikusként diplomázott, mert tudós szeretett volna lenni. Mikor végzett és alig volt kutatói állás, elment programozónak. Első munkahelyén csalódások érték, így rövid idő alatt saját vállalkozásba kezdett, közben jött rá üzleti és vezetői értékeire.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában