elismerés

2018.11.29. 09:30

A véradásokért mondtak köszönetet

Hanol Erzsébet

Fotó: Shutterstock illusztráció

A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat a Véradók Napja alkalmából ünnepséget rendezett Budapesten, a Gerbeaud-ban, ahol számos elismerést adtak át. A díjazottak között több Tolna megyei is van. A „Véradó Mozgalomért” Ezüst Emlékérem kitüntetést kapta Jantner Eszter, aki 2013 óta szervez eredményesen véradásokat a Samsonite Kft.-nél. Ennek is köszönhető, hogy a cég 2015-ben elnyerte a Véradóbarát Munkahely címet.

Kiemelkedő véradásszámot elért véradóként Pro Vita díjat vehetett át dr. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkártól Büttl Vincéné, aki 1978 óta rendszeres véradó. Először Németkéren vett részt véradásokon, majd munkahelyén, a paksi konzervgyárban tette ezt, napjainkban pedig a városi véradásokon jelenik meg évente háromszor. Mint mondta, a véradások után jobb a közérzete, és jó érzéssel tölti el, hogy segíteni tud beteg embertársain. Munkatársait is mindig hívja, a hatására többen rendszeres véradók lettek.

Megyénkben a dombóvári Viessmann Kft. érdemelte ki idén a Véradóbarát Munkahely címet, amely évek óta eredményesen vesz részt a véradó mozgalomban a Magyar Vöröskereszt Tolna Megyei Szervezetével közösen. Évente háromszor tartanak a cégnél kiszállásos véradó napot, amelyet mindig várnak az ott dolgozók. A vezetés ilyenkor arról is gondoskodik, hogy kávéval, teával, péksüteménnyel vendégeljék meg a véradókat. A cég munkatársai között több sokszoros véradót is köszönthetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában