Mise a szegények segítéséért

2018.11.20. 15:30

Árpád-házi Szent Erzsébetet világszerte tisztelik

Wessely Gábor

A legismertebb magyar szent, Árpád-házi Szent Erzsébet mindössze 24 évet élt. Már 14 évesen férjhez adták, 15 évesen született az első gyermeke, és húszévesen özvegyen maradt. A szegények gyámolítója volt, ábrázolása a világ számos katolikus templomában látható, szobor, festmény vagy ólomüveg ablak formájában.

Minderről Ravasz Csaba tolnai plébános beszélt egy szombati istentiszteleten. Hagyomány már Tolnán az Erzsébet-mise. A helyi Szent Erzsébet karitász csoport tagjai ilyenkor újítják meg fogadalmukat, és ilyenkor avatják az újonnan belépőket. Ez alkalommal Rencz Istvánné és Vörösné Tóth Éva csatlakozott a karitászosokhoz.

A misén közreműködött a Mözsi Bartók Béla Női Kar, Schmidt Zoltánné vezényletével, továbbá Bérces Emese (ének, orgona) és Boglári Ágota (ének). Egy kihelyezett urnában pénzadományokat is gyűjtöttek. A támogatás majd a rászorulók karácsonyi megsegítésére szolgál.

A lelki program végén, a kijáratnál Erzsébet-cipókat kaptak a résztvevők, melyeket előzőleg a plébános megáldott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában