sajtótájékoztató

2018.11.06. 18:18

Az emberek egészségéért aggódnak a honatyák

Balázs László

Tegye rendbe az egészségügy finanszírozását a kormány, utána kergessék a szellemeket – mondta dr. Harangozó Tamás, az MSZP országgyűlési képviselője pártja mai szekszárdi sajtótájékoztatóján. Mint ismertette, a KSH adatai szerint az elmúlt 8 évben 11 ezerrel csökkent Tolna megye lakossága, és a természetes fogyás az idei első félévben is 714 fővel redukálta a létszámot. Az egészségügyben a nettó átlagkereset 138 ezer forint, míg az energiaiparban 732 ezer. Hozzátette, a Tolna megyei Balassa-kórház adósságállománya növekedett, erre mutatott rá az ÁSZ jelentése is.

Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke igazságtalannak nevezte a jelenlegi nyugdíjrendszert. Problémaként említette, hogy 6 éve az Orbán-kormány eltörölte a korhatár alatti nyugdíjakat, s hogy a bérek és a nyugdíjak közötti jövedelmi olló drasztikusan nyílik. Úgy véli, Magyarországon nincs rugalmas nyugdíjba vonulási lehetőség. Példaként említette, hogy a parlamentnek akad dolgozója, akinek 48 év szolgálati ideje van.

– Az MSZP beszél a nyugdíjakról, amikor ők kormányzásuk idején semmire se becsülték az időseket, elvettek tőlük egy havi nyugdíjat, és megszorításokkal sújtották őket? – reagált Horváth István szekszárdi fideszes honatya. – A Fidesz-KDNP kormányzása óta törvény garantálja a nyugdíjak értékének megőrzését, és tavaly először nyugdíj prémiumot fizettünk, amire idén is számíthatnak az idősek. 2010 óta a nyugdíjak átlagosan több mint 26 százalékkal nőttek, vásárlóerejük 10 százalékkal emelkedett.

Hozzátette, a Balassa-kórház felszereltsége sokat javult az elmúlt tíz évben a fejlesztéseknek köszönhetően, fel fogják újítani a Rendelőintézetet, és előkészítés alatt van az új szülészeti-nőgyógyászati tömb építése is, ahol a kormány családpolitikájának köszönhetően remélhetőleg sok magyar anya adhat életet gyermekének. Horváth István szerint a szocialisták azok, akik szellemeket kergetnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában