Mézes reggeli

2018.11.16. 18:42

Megédesítették a gyermekek napját

Tavaly negyvenkettő, idén több mint hatvan intézményben volt Mézes reggeli.

Hanol Erzsébet

Fotó: Makovics Kornél

Ismét meghirdették a Mézes reggeli elnevezésű programot, amely a termelői méz fogyasztását hivatott népszerűsíteni a gyerekek körében. Kersák Róbert, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület Tolna megyei szaktanácsadója elmondta, hogy megyénkben emelkedett a csatlakozó óvodák és iskolák száma. Ugyanis míg tavaly negyvenkettő, idén már hatvanhárom intézmény vett részt a programban, így közel 9600 gyerek fogyaszthatott pénteken mézes reggelit.

Az iskolások és az óvodások egy-egy helybeli méhész jóvoltából kóstolhatták meg különböző mézeket, és volt, ahol a program részeként a gyerekek a méhekről és az ő hasznos, elengedhetetlen munkájukról is tanulhattak.

A Tamási Würtz Ádám Általános Iskolába meghívást kapott Natasa Bergelj, a magyarországi Szlovén Nagykövetség Konzuli osztályának meghatalmazott minisztere, annak apropóján, hogy a Mézes reggeli mozgalom Szlovéniából indult. Hazánkban az Országos Magyar Méhészeti Egyesület és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kezdeményezte. Ez volt az ötödik Mézes reggeli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában