tamási piac

2018.12.14. 07:00

Nem csak piac, fontos találkozási pont is egyben

A 2018 tavaszán kezdődött gazdaságélénkítő beruházás eredményeként korszerű, a mai igényeknek sokkal inkább megfelelő piac épült Tamásiban, melyet tegnap ünnepélyes keretek között adtak át.

Balázs László

Fotó: Mártonfai Dénes

A piacon nemcsak adunk-veszünk, információáramlás is zajlik – mondta köszöntőjében Süli János, paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter, a térség országgyűlési képviselője. A fejlesztés kapcsán megjegyezte, a teljeskörűen felújított vásártér a népszerű helyszínek közé tartozik, nemcsak a városlakók, de a környékbeliek is szívesen felkeresik.

Az őstermelők a megtermelt árujukat közvetlenül értékesíthetik a piacon, így a haszon is annál marad, aki a legtöbbet dolgozott a termék előállításán – ezt már Kis Miklós Zsolt, agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár közölte. Hozzátette: az emberi kapcsolatok is erősödnek, hiszen az élelmiszer bizalmi termék, a vásárlók megismerhetik a termelőt.

Az új placc a helyiek boldogulását szolgálja – húzta alá Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke. A TOP-os forrásokkal olyan projekteket támogatnak, melyek munkahelyet, az emberek megélhetését bővítik. Az új piac ennek eklatáns példája.

Az ókorban az agórán, vagy fórumon a városlakók összegyűltek, s döntöttek akár politikai kérdésekről is – fejtette ki Porga Ferenc polgármester. Csütörtökönként a negyvenezres járás nagy része megcélozza a piacot, amely komoly vonzerővel bír. Sokat változott az évtizedek alatt, de egyben változatlan maradt: varázslatos, emberközeli a hangulata.

A projektre az Építő és Városüzemeltető Kft. 200 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert, a beruházást az önkormányzat tulajdonában lévő cég bonyolította, a generálkivetelező a Tam-Bau Kft. volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában