legolvasottabb cikkeink

2019.01.01. 10:00

Az elmúlt évben is a baleseti hírek iránt érdeklődtek a legtöbben

Most is összeállítottuk azon megyei cikkeink listáját, amelyek iránt az elmúlt 12 hónapban a legtöbben érdeklődtek. A TEOL TOP 10-ben sajnos sok a baleseti hír, de az is kiderül belőle, hogy olvasóink érdeklődése milyen szerteágazó.

TEOL

Fotó: Mártonfai Dénes

1. Kis fekete rovarral van tele a levegő

Az elmúlt év legolvasottabb cikke a nyár eleji rovarinvázióval foglalkozott, amely nem kevés kellemetlenséget okozott. Júniusban szinte söpörni lehet az apró rovarokat a ruháinkról, a bringások szemébe, szájába is bekeveredtek, elég volt lecsutakolni maradványaikat az autókról.

A „bűnösök” a levéltetvek voltak, amelyek dr. Vörös Géza agrármérnök, rovartani szakember szerint a nyáron nagyon elszaporodtak a gazdasági növényeken. Ezek az apró rovarok cikkünk keletkezésének idején „váltottak” szárnyas állapotra, és lepték el a környezetünket.

2. Négy ember halt meg, amikor fa dőlt egy autóra Dombóváron

Június 8-án éjjel Tolna megyét is elérte egy zivatarzóna, amely hatalmas vihart és iszonyatos tragédiát hozott. Dombóváron a Kórház utcában az óriási erejű szél egy negyven méteres fát csavart ki, amely egy autóra dőlt. A kocsiban öt ember utazott, négy életét vesztette. Az asszony, aki túlélte a balesetet, 43 éves férjét, 17 éves lányát, 19 éves menyét és öthónapos unokáját vesztette el.

3. Halálos autóbaleset történt Paks térségében

Július 25-én két személyautó ütközött össze a 6-os főúton, Paks térségében. A baleset következtében mindkét gépkocsi árokba csapódott, az egyik egy villanyoszlopnak is nekiütközött. Egy ember meghalt, kettő megsérült. A helyszínelés miatt a rendőrök teljes szélességében lezárták a főút érintett szakaszát.

Fotó: Molnár Gyula

4. Csak a kutya élte túl a szörnyű balesetet

December elsején két ember vesztette életét egy balesetben az M6-os autópályán, Paks közelében, a főváros felé vezető oldalon. A baleset a haladó sávban történt, amikor a személyautó ismeretlen okból hátulról belehajtott egy kamionba, majd a két sávot elválasztó korlátnak ütközött. A sofőr, egy 76 éves férfi és a mellette ülő 74 éves nő az ütközéskor olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen életüket vesztették.

A karambolt csak a kocsi hátsó ülésén utazó kuvasz élte túl. A budapesti pár a kutya örökbefogadása miatt utazott Pécsre, éppen hazavitték volna. Az ebnek a baleset során az ijedtségen kívül semmi baja nem esett. Még remegett, amikor a mentőcsapat kiemelte az autóból. A Szekszárdi Kutyamenhelyre került, majd nem sokkal később egy házaspár késznek bizonyult az örökbe fogadására.

5. Nézze meg megyénk kitűnő tanulóit!

Különleges akciót indítottunk az év elején: megkerestük megyénk iskoláit, hogy mutassák be kitűnő tanulóikat. Sok intézmény élt is a lehetőséggel. Mi portálunkon bemutattuk a kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákokat, olvasóink pedig nagy érdeklődést tanúsítottak irántuk.

6. Az utolsó, azaz augusztus hónap halát keressük!

Nagy örömünkre majdnem töretlen népszerűséggel zajlott le a TEOL és a Tolnai Népújság közös halfotó versenye. A nyár folyamán szebbnél szebb példányok képeivel örvendeztettek meg minket megyénk pecásai. Olvasóink pedig szavazhattak a hét, a hónap és a nyár halára. A voksolás sokakat mozgósított, így került az augusztusi cikk a TOP 10-es listánkra.

7. Lövések egy tolnai vendéglátóhelyen

Április 6-án este több lövés is eldördült egy tolnai, újtelepi vendéglátóhelyen. Portálunk információi szerint egy 24 éves tolnai fiatalember gáz-riasztó fegyverrel lövöldözött, majd elmenekült a helyszínről. Az incidensben senki nem sérült meg. A rendőrség nagy erőkkel kezdte meg a gyanúsított felkutatását, és értesülésünk szerint nem sokkal a történtek után el is fogták.

8. Hasmenéssel, hányással járó vírus terjed

Augusztusban sok gyermek került hasmenéssel, hányással, lázzal, hőemelkedéssel járó tünetekkel háziorvoshoz. Éppen ezért foglalkoztak a témával kollégáink is. Dr. Gonda Mária szekszárdi gyermekorvos elmondta, nyáron nem ritkák a felsorolt tünetek, melyek mögött vírusfertőzés húzódik meg. Bárhol össze lehet szedni a betegséget. A mértéke attól függ, kinek mennyire gyenge az immunrendszere, illetve maga a fertőzés milyen erősségű. A probléma valóban sokakat érinthetett, amit a cikk iránt tanúsított nagy érdeklődés igazolni látszik.

9. Karambol miatt teljes útlezárás Szekszárdnál

Június 23-án Két személygépkocsi karambolozott a 6-os főút és az 56-os főút csomópontjánál, Szekszárd térségében. Mindegyik autóban csak azok vezetője utazott. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói az egyik jármű sofőrjét feszítővágóval szedték ki az összeroncsolódott autóból és átadták a mentősöknek. A másik sofőr könnyű sérüléseket szenvedett.

Fotó: TMKI

10. „Ez a család nem tönkrement, hanem megszűnt”

A június 8-án Dombóváron történt, négy halálos áldozatot követelő tragédiát elszenvedett család a TEOL és a Tolnai Népújság szerkesztőségéhez fordult. Felfoghatatlan mértékű gyászukban felelőst kerestek, annak megtalálásához, a temetés finanszírozásához kértek segítséget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában