fejlesztés

2019.01.07. 11:30

Korszerű közvilágítást kapott tavaly Pörböly

Az elmúlt év az egyik legsikeresebb időszaka volt a település életének, mondta Sipos Lajos polgármester. Megfontolt gazdálkodásuknak köszönhetően sok pénzt tudtak önerőből fordítani a falu fejlesztésére.

Mauthner Ilona

Fotó: Makovics Kornél

Megújult az orvosi rendelő, a hozzátartozó váró és mosdó is. Ezzel a munkával egy régóta várt hiányosságot pótoltak a település vezetői. Elkészült a kültéri mosdó is, mely a sportlétesítményekhez kapcsolódik. Eddig nem volt megoldott a mellékhelyiség használata nagyobb rendezvények idején. A mai kornak megfelelő, korszerű létesítményt sikerült kialakítani a sportpálya közelében, mondta a polgármester.

A legnagyobb beruházás a falu éltében a teljes közvilágítás kialakítása jelentette, így minden utcában korszerű, új lámpákat helyeztek el. Erre azért volt szükség, mert az elmúlt években rengeteg műszaki hibával küszködött a falu, amit ugyan korrigált a szolgáltató, de közben sok bosszúságot okozott a nem megfelelő közvilágítás. A temető bejáratát is felújítják, a munkálatokat el is kezdték, de a tél miatt ezt most abbahagyták, majd tavasszal befejezik, ígérte a polgármester. A múlt év végén a tavalyinál több, összesen ötvenkilenc köbméternyi tűzifát tudtak szétosztani a rászoruló ötvennégy családnak. 2018 eredménye még, hogy egy horvát kistelepülés – Újbezdán – testvértelepülése lett Pörbölynek.

Idén is szeretnék folytatni a fejlesztéseket, mondta Sipos Lajos polgármester. Első körben az önkormányzathoz tartozó épületeiket újítják fel. Minden évben nagy gondot fordítanak a renoválásokra, hogy ne egyszerre kelljen sokat költeni az ingatlanokra, tette hozzá.

Rendezvények

Több rendezvénye is volt Pörbölynek, melyek a környékbeli települések lakóit is oda csábították, ezek közül kiemelkedik a lovasnapi, melyet már ötödik alkalommal rendeztek meg. A szervezésben sokat segít a Bodza Lovasiskola, mondta a polgármester, hiszen a szakmai programot, a regisztrációt is ők vállalták magukra, mondta a polgármester. Jutott pénz a tánccsoport és a helyi asszonykórus támogatására is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában