Elindult a kisvasút

2019.02.21. 18:10

Gőzös mozdony viszi a nosztalgiajáratot

Wessely Gábor

Fotó: TN

Éledezik az erdő, már van mit látni, ezért – a téli leállást követően – február 2-től újraindították a kisvasutat. Csontos Péter, az üzemeltető Gemenc Zrt. osztályvezetője elmondta: a gyalogos kirándulásokat még nem javasolja, a vadakat, főleg a mostanában ellő vaddisznókat ilyenkor nem tanácsos háborgatni. Aki mégis nekiindul, ne térjen le a kijelölt túraútvonalakról, tanösvényekről!

A Pörbölyről induló kisvasút március közepéig csak hétvégéken közlekedik, aztán a hónap végéig már kedd és szerda kivételével mindennap. A nyári menetrend április 1-től lép életbe. Akkor már rövidebb (Malomtelelőig) és hosszabb (Keselyűsig) utakat is kínálnak, amit kerékpáros és kere­kesszékes kirándulók is igénybe vehetnek. Esetenként nosztalgiajáratok indulnak, gőzmozdony-vontatással.

A Gemenc védett terület, Európa legnagyobb ártéri erdeje, gazdag növény- és állatvilággal, világrekorder trófeákat adó szarvasállománnyal. Látogatásának szabályaira ezért is hívja fel gyakran a figyelmet a kezelését ellátó társaság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában