házasság hete

2019.02.12. 12:30

Rózsalugas előtti padon fotózzák a megáldott házasokat

A Szerelmesek Padján készül fotó a házaspárokról.

Brunner Mónika

Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

Magyarországon tizenkettedik alkalommal rendezik meg a házasság hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek összefogásával.

A Pécsi Egyházmegye részéről a február 10–17 között megrendezett Tolna megyei programokat Szanyóné Lóki Gabriella családpasztorációs munkatárs koordinálja. Február 14-én zenés szentségimádást tartanak a házasságokért a Belvárosi templomban, melyen közreműködnek a Liszt Ferenc Zeneiskolai növendékei. Február 17-én a házasokat ünnepi szentmise keretében áldják meg.

– A házaspárok ezen az ünnepi liturgián megerősíthetik elköteleződésüket a párjuk felé, megerősíthetik a házassági fogadalmukat. A résztvevő házaspárok egy szép emléklapot kapnak, és meghívást egy fogadásra, amely a Szekszárdi Római Katolikus Plébánia közösségi házában lesz. Itt egy rózsalugas előtti padon, az úgynevezett Szerelmesek Padján hivatásos fényképész készít fotót a házaspárokról, emlékezetessé téve ezt a napot – mondta Szanyóné Lóki Gabriella.

Az Erős család – erős nemzet Facebook-oldalon „A Te gyűrűd az én életem” fotópályázaton a legtöbb like-ot kapott házaspárt egy romantikus kétszemélyes vacsorával díjazzák egy helyi étterem jóvoltából. Ennek a kihirdetése a február 17-i szentmisén lesz – mondta lapunknak Janó Attiláné szervező. A Házasság Hete rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire, továbbá, hogy olyan példaképeket, párokat állítson a figyelem központjába, akik életükkel, hivatásukkal a házasságban való elköteleződés, a hűség és megbocsátó szeretet hiteles tanúi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában