új lehetőség

2019.02.25. 16:10

Szakmát tanulnak a rabok a börtönben

Az oktatás a visszailleszkedés egyik fontos tényezője, mely a szabadulást követően kitörési lehetőséget jelenthet a fogvatartottak számára.

Hanol Erzsébet

Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

Újabb szakmaképzés indult a Tolna Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben. Takács Róbert sajtóreferens elmondta, hogy a 2019 februárjában kezdődött képzésben tizenhét fogvatartott kapott lehetőséget piacképes szakképesítés megszerzésére. A festő–mázoló szakmát tanulják 480 órában, elméleti és gyakorlati órákon egyaránt.

A bevont fogvatartottak elmondása alapján az OKJ-s képesítést adó oktatás a visszailleszkedés egyik fontos tényezője, mely a szabadulást követően kitörési lehetőséget jelenthet számukra. A foglalkoztatás ezen formája nem csak a fogvatartottak szempontjából hasznos tevékenység, hanem intézeti szinten is pozitív hozadékkal jár. Egyrészt a magatartásszabályozás egyik hatékony eszköze lehet, másrészt így a munkáltatásba bevontakkal együtt érvényesül a teljes körű foglalkoztatottsághoz kapcsolódó felsőbb szintű és társadalmi elvárás – fogalmazott a sajtóreferens.

Hozzátette: jelenleg három szakmaképzésben, összesen huszonkilenc fogvatartott folytat tanulmányokat a börtönben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában