diákönkormányzat

2019.02.04. 17:30

Új diákpolgármestert választottak Szekszárdon

Istlstekker Ivett múlt héten csütörtökön vette át Ács Rezső polgármestertől a város kulcsát. Az egészségügyi szakközépiskolába járó lány ugyanis Szekszárd új diákpolgármestere.

Budavári Kata

Fotó: Beküldött fotó

Istlstekker Ivettet választották diákpolgármesternek Szekszárdon. A tizenegyedikes lány az egészségügyi középiskolába jár, és a diákönkormányzati munkát nem ma kezdte. Mint megtudtuk, már az általános iskolai DÖK-nek is tagja volt, azaz a közéleti, közösségi munka már igen fiatalon élete részévé vált. A Szekszárdi Ifjúsági Önkormányzatot, azaz a SZIFÖN-t sem idén először erősíti, hiszen tavaly képviselőként szerzett tapasztalatokat. Istlstekker Ivett elmondta, hogy az előző gárda nagyon a szívéhez nőtt, öröm volt velük együtt dolgozni, ezért is döntött úgy, hogy idén jelölteti magát a vezetői posztra.

A „nagy„ testületben, azaz a szekszárdi közgyűlésben a múlt héten mutatkozott be az új csapat. Ács Rezső, a város polgármestere azt mondta, hogy az előző SZIFÖN-nel igen jól tudtak együtt működni, úgy gondolja, tavaly ezen a téren minőségi előrelépés történt. Az új diákpolgármester szerint a múlt ciklusban nagyon jól indultak, és a csapat nem engedett vállalásaiból.

Idén még nagyobb dolgokat szeretnének véghez vinni, nagyobb rendezvényeket kívánnak rendezni a fiatalok. A Sportos le-SZEKSZÁRD múlt évi sikerén felbuzdulva, amelyet a Polip Ifjúsági Egyesülettel együtt rendezett a SZIFÖN a szekszárdi önkormányzattal, illetve a Szekszárdi Sportközponttal együttműködve, idén is megtartanák a sportág választót. Emellett hátrányos helyzetű gyerekeknek segítenének és napközis tábort szerveznének.

Ezek a feladataik

A SZIFÖN feladata a szekszárdi diákok érdekképviselete, emellett pedig programokat szerveznek a diákönkormányzati képviselők. A Polippal közösen ők szervezik minden évben a nyárnyitó bulit, de megyei szintű diákfórumot, megyei diákparlamentet is rendeznek. Általában két-három hetente üléseznek, de ha rendezvény előtt állnak, ennél gyakrabban is találkoznak. Istlstekker Ivett képviseli a helyi diákságot az Országos Diáktanácsban, ahol rendszeresen szót ejtenek az oktatás helyzetéről, diákjogokról, emellett tréningeken, előadásokon vesznek részt, ismeretségekre tesznek szert.

Segítik őket

Istlstekker Ivett a múlt csütörtöki közgyűlésen átvette Ács Rezső polgármestertől a város kulcsát. A diákpolgármesternek lényegében szabad bejárása van a hivatalba, ő és az ifjúsági képviselők ismerkedhetnek az önkormányzat munkájával. Ács Rezső azt kérte a SZIFÖN tagjaitól, hogy biztassák kortársaikat arra, hogy aktívabban vegyenek részt a közéletben. A polgármester egyenként mutatta be a városban lévő iskolákat képviselő diákokat a közgyűlésnek. A gyerekek munkáját a Humán Osztály vezetője, Majnay Gábor, valamint Sipos Gergő sport- és ifjúsági referens segíti.

Képünkön: Istlstekker Ivett (Beküldött fotó)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában