konferencia

2019.03.29. 19:10

Az idén a konzílium került a középpontba

TN

Fotó: Mártonfai Dénes

Konzílium – szakmák közötti párbeszéd címmel zajlik a megyeszékhelyen a Tolna Megyei Balassa János Kórház Tudományos Tanácsa, valamint a CORA Egészségvédő Alapítvány szervezésében a Magyar Belgyógyász Társaság Dunántúli Szekciója jubileumi, LX. Vándorgyűlése. A konferencia egyben a két évtizedes hagyománnyal büszkélkedő XX. Szekszárdi Kardiológiai Nap rendezvényét is magába foglalja.

Mint arról a rendezvény szervezői tájékoztattak, a konzílium hivatásuk, mindennapi munkájuk meghatározó tevékenysége, hiszen senki sem lehet akárcsak a belgyógyászaton belül is egyformán járatos minden szakterületen. Emiatt a konzíliumoknak kiemelt szerepe van, amely klasszikus értelemben azt jelenti, hogy két vagy több szakma képviselői megosztják egymással tudásukat, szempontjaikat és véleményeiket. A konzíliumból tanul aki kéri, de tanul az is, aki adja, hiszen megtudja, milyen kérdései, szempontjai vannak a másik szakorvosnak.

Ennek a gondolatnak a jegyében alakították ki a rendezvény tematikáját, olyan szekciókat szervezve, melyek egytől egyig a szakmák közötti párbeszéden alapulnak. A résztvevők referátumokat, valamint felkért előadásokat hallhatnak, de ezek mellett a hagyományoknak megfelelően lehetőséget kapnak a belgyógyászati osztályokon dolgozó fiatal kollégák esetbemutatásokra is, hiszen „mindenkinek van legalább egy esete”, és a fiatal orvosok fóruma a Vándorgyűlések történetében eddig is mindig kiemelt hangsúlyt kapott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában