közösségi élet

2019.03.21. 11:30

Együtt énekel tíz éve a Szívküldi Dalkör

Majd’ kétszázan gyűltek össze múlt csütörtökön a Babits Mihály Kulturális Központban, hogy megünnepeljék a Szívküldi Dalkör 10. évfordulóját. Az eseményen felléptek az amatőr énekesek, a magyar nótát kedvelő tagok. A jubileumi rendezvényt Ács Rezső polgármester nyitotta meg. 

Brunner Mónika

Fotó: Mártonfai Dénes

Hét hosszú ünnepi, feldíszített és finomságokkal teli asztalsor töltötte meg a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermét a Szívküldi Dalkör tagjainak tiszteletére, akik magyar nótákkal, operettekkel, örökzöld dallamokkal ünnepelték a fennállásuk tizedik évfordulóját. A jó hangulatról zenészük, Illés Antal és szaxofonos barátja gondoskodott. Az est során számtalan énekesük lépett a színpadra, akiket ovációval és tapssal fogadtak, és együtt énekelték velük a kedvenc dalaikat.

A Dalkör tizenegy fővel alakult meg, jelenleg nyolcvankettő tagja van. Az amatőröket segítik, a jó hangú énekeseik pedig műsort adnak, és nagyobb közönség előtt is fellépnek. Mallerné Virányi Piroska, a Dalkör vezetője az ünneplőknek elmondta, hogy továbbra is alapvető céljuk a magyar nóta népszerűsítése, de a többi műfaj, az örökzöld dallamok, operettrészletek, a musical-dalok, katona- és gyermekdalok is helyet kapnak a műsoraikban.

Ez alatt a tíz év alatt nótáikkal több ezer ember szívét megdobogtatták, szép napot szereztek a számukra. Tolna megye szinte valamennyi településén, de a megye határain túl is felléptek. Kezdetben Ric József zenész segítette a munkájukat.

– Sok nótaszerető emberrel megismerkedtünk, akik megszerettek bennünket, és mi is megszerettük őket. Mindent összevetve együtt jól érezzük magunkat. A dal, a nóta, a zene szeretete és főleg a közös éneklés öröme nagyon fontos, összetartó erő számunkra, ezt szeretnénk minél több ember szívében elpalántálni – mondta az ünneplőknek Mallerné Virányi Piroska, a Dalkör vezetője.

A tagok az elmúlt évek során nagyon sok nehézségen mentek keresztül, hiszen önerőből finanszírozzák a Dalkör létét, amelyhez nagyon ragaszkodnak. Nekik ez a hobbijuk, amivel nem csak a közönséget, hanem magukat is szórakoztatják.

A közös ünneplés az esti órákig tartott, és azzal az örömmel zárult, hogy az idei évben még számtalan lehetőségük lesz találkozni, ugyanis tele van a naptárjuk a soron következő fellépésekkel.

Két éve léptek be az Életet az éveknek Országos Szövetségbe

A Szívküldi Szívnek Szívesen nevet lerövidítve már jó ideje Szívküldi Dalkörként fellépő amatőr énekesek a legtöbbször idősek napi rendezvényekre kapnak felkérést, ezért két évvel ezelőtt beléptek az „Életet az éveknek” Országos Szövetségbe. Sokat tesznek lelki és fizikai egészségük megőrzéséért. Lemle Marika vezetésével kórust is alakítottak, versekkel, színházi jelentekkel gazdagítják a műsorukat. Szívós György csapata vicces, táncos, mulatós dolgokkal szórakoztatja a közönséget, Bán Józsefné vezényletével pedig „Maradj talpon” címmel gyógytornász délutánokat tartanak.

Az alapító tagok, Lemle Mária, Kálóczi István, Nemes József, Végh Imre, Szabó Tamás, Baksai Ferenc, Novikov Klára, a zenészük Ric József, valamint Illés Antal, operatőrük, Letenyei György és támogató tagjuk, Marsainé Karácsonyi Mária a Szívküldi Dalkör szívei-lelkei ma is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában