kertbarátok

2019.03.06. 13:00

Értékelték a munkát és a bort

Nyolcvanöt mintát értékelt a bíráló bizottság a dombóvári borversenyen.

Varga Szilvia

Fotó: Varga Szilvia

A 2018-as a borkészítés szempontjából az elmúlt tíz év legjobb esztendeje volt – hangzott el nemrég a Dombóvári Kertbarátok Egyesülete által rendezett borverseny hivatalos értékelőjén. Kovács János borszakértő szerint ezt a térségben – a borbírálatok alkalmával – a szakmai zsűri által megvizsgált borminták minősége is bizonyítja. A harmincötödik borversenyre összesen harmincöt borász nyolcvanöt mintát adott le.

Az évek óta csökkenő tendenciát mutató borkészítési kedv országos szinten is tapasztalható. A dombóvári szőlősgazdák közösségében is a hetven év feletti átlagéletkor jellemző, a fiatalabb korosztály életviteléből adódóan nem szívesen áldoz szabadidejéből erre a sokszor időigényes hobbira. Az okleveleket és a kupákat Kiss Béla alpolgármester és Szabó Loránd polgármester adták át. Páldi Ede Chardonnay fajtájú fehérbora, Dávid János rosé bora és Kertész János Cabernet Franc fajtájú vörösbora lett kategóriájában az első. 2018-ban az év borásza Dombóváron Tevesz Tamás borosgazda lett az összesített pontok alapján. A hagyományos bál kegyeleti okok miatt elmaradt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában