művészetterápia

2019.03.08. 10:30

Hisz a képek gyógyító erejében

Mauthner Ilona

Fotó: Makovics Kornél

Különleges hangulatban kezdődött tegnap Kerekesné Varga Veronika festőművész, művészetterapeuta előadása a Scarabeus teremben, ahol gyertyafény és az előadó spirituális témájú alkotásai fogadták az érdeklődőket. A művészetterápia hatása a lélekre – ez volt a téma. Az előadó, aki maga is kiváló festőművész – a múlt héten nyert el egy nemzetközi művészeti pályázatot, melynek kategóriagyőztese lett – elmondta, hisz abban, hogy a képeknek gyógyító hatásuk van. A rendezvény a Gyöngysor Alapítvány szervezésében történt, maga az alapítvány is a lélek fontosságával foglalkozik.

A művészetterápiához nincs szükség művészi tehetségre, hiszen az esztétikai célokat szolgáló művészeti termékek egyaránt hasznosan felhasználhatóak a terápiában, mondta az előadó.

Az, hogy a művészetek nagy hatással vannak a lélekre és az elmére, sőt képesek gyógyítani, nem új keletű gondolat. A gyógyításhoz sokszor kapcsolódott a művészet valamely ága. Az ókori bölcsek, orvosok a zenét nyugtatónak vélték, valamint a kedélybetegek gyógyítására is javasolták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában