KEF

2019.03.23. 12:55

Információáramlás javíthat a helyzeten

Budavári Kata

Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

Beszámolt múlt évi munkájáról a megyeszékhely közgyűlésének a Szekszárdi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum, azaz a KEF. A szervezetet Tolácziné Varga Zsuzsanna képviselte, neki tették fel kérdéseiket a képviselők. Kiderült, nem lett kevesebb a kábítószer-fogyasztó. Változatlanul jelen vannak a dizájnerdrogok, mivel ezekhez könnyen hozzá lehet jutni, hatásuk azonban kiszámíthatatlan, ezért különösen veszélyesek. Újra előtérbe kerültek ugyanakkor az amfetaminszármazékok.

Dr. Haag Éva alpolgármester, a KEF elnöke elmondta, hogy az összefogásban látja a megoldást, a különböző területek, így a család, a családvédelem, iskola, szociális hálózat közötti információáramlásban. Arról szintén beszélt ugyanakkor, hogy a szakma a szerhasználók után kullog, a szerkészítők ugyanis igen kreatívak.

Elhangzott, hogy a fórum prevenciós programjával nemcsak a közép-, hanem az általános iskolákban is jelen van. Szekszárd mellett Pakson működik Tolna megyében KEF, Tamásiban pedig épp alakulóban van egy helyi szervezet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában