táncművészeti fesztivál

2019.03.10. 20:00

Regionális elődöntőn mérték össze tudásukat

Táncművészeti fesztivál volt szombaton a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központban. A közönség izgalmas, nívós produkciókat látott.

Budavári Kata

Fotó: Makovics Kornél

A XXVIII. Országos Táncművészeti Fesztivál egyik regionális elődöntőjét tartották szombaton Szekszárdon. Az eseményt a Táncpedagógusok Országos Szövetsége és a PTE IGY gyakorló iskola táncművészeti tagozata szervezte. Mint azt Török Jolántól, a szövetség elnökétől megtudtuk, a szervezet célja, hogy olyan közösségi programot rendezzen, amely irányt mutat a felkészítőknek, fellépőknek és a fiatal táncosokat támogató családoknak. Mint kiderült, alulról jövő kezdeményezés eredménye, hogy újra tartanak regionális elődöntőket, szám szerint négyet, így azok is megmérethetik magukat, akik egyébként nem vállalnának egy budapesti országos versenyt.

Földi Béla koreográfus, a zsűri elnöke szerint minél többet látunk a világból, annál inkább meghatározhatjuk magunkat, egy ilyen versenyen pedig megmutatkozik, ki hol tart. Török Jolán és Földi Béla arról is beszéltek: szeretnék bebizonyítani, hogy az egyetemes táncművészet éppúgy támogatásra érdemes, mint a néptánc. A világban a kortárs táncművészet nagyon erős mozgalom, tehetségekben pedig itthon sincs hiány.

Az egész napos programon kiválóan szerepeltek a megyénket képviselő bátaszéki, bonyhádi, paksi és a házigazda szekszárdi formációk, mindegyik tagozat több produkcióval lesz jelen az országos döntőkön. Táncosok érkeztek Budapestről, Kaposvárról, Pécsről, Martonvásárról is. A versenyzők három korcsoportban, modern balett, modern tánc, mozdulatművészet és karaktertánc kategóriákban mérették meg magukat. Mindegyik produkció nívós, szórakoztató volt, Török Jolán szerint pedig bebizonyították, hogy nagyon jó ügyet szolgálnak, hiszen aki művészettel foglalkozik, a hétköznapi életben is könnyebben boldogul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában