balett

2019.04.05. 19:10

Egyetemisták tartottak foglalkozást a tagozaton

Budavári Kata

Fotó: Makovics Kornél

Elindult országos körútjára a Magyar Táncművészeti Egyetem modern II. évfolyamának mozgásérzékenyítő beavató programja dr. Lőrinc Katalin egyetemi tanár vezetésével. A „Mit mondhat el rólunk a mozdulat?” címet viselő negyvenöt-kilencven percben „játszható„ program keretében az ország különböző pontjain, található alapfokú művészeti foglalkozásokat is tartó intézményeibe látogatnak az egyetemisták, és osztályonként vezetik be a gyerekeket a mozgás világába.

A napokban Szekszárdon jártak, ahol a Gyakorló Általános Iskola táncművészeti tagozatának növendékeinek tartottak, ahogy egyikük fogalmazott, beavató foglalkozást. Ennek része volt egy elméleti, történeti áttekintés, amelyből a szekszárdi lányok megtudták, hogy XIV. Lajos francia király idején éledt újra a balett. De azt is, hogy attól jó a táncos, ha ki tudja fejezni az érzéseit, közben pedig pontos, precíz. Arra, hogy a testet és lelket miként lehet uralni az egyetemisták gyakorlatokat is mutattak, amelyet a táncművészeti tagozatosok ki is próbáltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában