városszépítés

2019.04.13. 09:30

Három helyen is zöldített a 7100 – A Városod Egyesület

Tolnai Népújság

Fotó: Mártonfai Dénes

A város három különböző pontjára kerültek facsemeték pénteken délután a 7100 – A Városod Egyesület által szervezett Ültess velünk facsemetét Szekszárdra! akció során.

Mint Böröcz Máté elnöktől megtudtuk, összesen ötven korai juhar díszfával lettek gazdagabbak a megyeszékhely közterületei, így a Zöldkert és Bükk utcák közötti, illetve a Kápolna téren lévő játszótér, valamint a Baka István Általános Iskola környéke.

A közelgő Föld Napja alkalmából ragadtak ásót a közösség fiataljai, s ehhez csatlakoztak mások is. Igazi összefogással valósult meg az akció, hiszen a facsemeték a Gemenc Zrt.-nek köszönhetők, a rögzítéshez szükséges karókat Kárpáti Zoltán vállalkozó adta.

A további segítséget illetően köszönetet érdemel az ERÖV Zrt., a Mobil Tüzép, a szakmai támogatásért Szekszárd önkormányzata. A Kápolna tér szépítésében a Szekszárdi Fősővárosi Kör vállalt partnerséget.

A 7100 – A Városod Egyesület további zöldítést tervez Szekszárdon, idén még ötven facsemetét ültetne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában