kutyastrand

2019.04.03. 11:30

Kutyastrand kialakításáról tárgyalnak

Kutyastrand kiépítéséről egyeztet a faddi önkormányzat és a Domboriért Egyesület. A szervezet a strandot Fadd-Domboriban alakíttatná ki.

Budavári Kata

Fotó: Shutterstock

A faddi önkormányzat a Bartal-csatornát ajánlotta arra a célra, hogy kutyastrandot alakítsanak ki, mivel ott szép a természeti környezet, és gyalogosan könnyen megközelíthető. Mint azt Fülöp János polgármestertől megtudtuk, a kutyásoknak és kedvenceiknek háromszáz-négyszáz métert kellene csupán sétálniuk, és ez a megoldás az üdülőket sem zavarná. A polgármester elmondta, tájékozódtak, és az derült ki, hogy az öreg falu lakói és az üdülőtulajdonosok sem szeretnének a közvetlen környezetükbe kutyás strandot. Ajánlatukat egyelőre nem véleményezte a kezdeményező Domboriért Egyesület.

Vékony Viktor, a szervezet elnöke azt mondta, az ő felmérésük eredménye szerint az üdülőterületen a többség szívesen venne egy kifejezetten kutyák fürdetésére alkalmas helyet. Jelenleg rendszeresen konfliktust eredményez, hogy több ebtulajdonos a strandon fürdeti kutyáját, holott ez illegális. A régióban nincs kutyás strand, Domboriban lehetne az első, ez pedig plusz vonzerőt jelentene az üdülőfalunak. Kulturált, jól elérhető helyben gondolkodik a Domboriért Egyesület, ahol van kuka és zacskóadagoló. A tervezéshez a tapasztalattal rendelkező EB OVO Egyesület segítségét kérték.

Három helyszínt néztek meg, ezek közül szerintük a teniszpályával szemben lévő lenne a legalkalmasabb a célra. A jelenleg használaton kívüli terület közepén van egy fastég, két oldalt pedig egy-egy földnyelv, ezeket kellene meghosszabbítani. A hely alkalmas lenne arra, hogy egyik felét a kutyások, a másikat a horgászok használják. Előnye, hogy háromszáz méterre van a nagy strandtól. A másik két terület egyébként a volt TÁÉV üdülő előtti vízpart, illetve egy a volt hármas strandnál lévő partszakasz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában