adomány

2019.04.12. 10:30

Matracot kaptak a várandósok

Balázs László

Fotó: Mártonfai Dénes

A veszélyeztetett várandósságuk miatt tartós fekvésre kényszerült kismamák kényelmét szolgálja, komfortérzetét javítja az a hét darab, felfekvést megelőző matrac, melyet nemrég adtak át a szekszárdi 7100 – A Városodért Egyesület tagjai a Tolna Megyei Balassa János Kórház szülészet-nőgyógyászati osztályának.

Mint ismert, a civil szervezet március első hétvégéjén szervezett jótékonysági partit. A belépőjegyekből és a felajánlásokból befolyó összegből vásárolták a matracokat. A társadalmi szerepvállalás fontosságát hangsúlyozó civilektől Kozma Krisztina ápolási igazgatóhelyettes, és dr. Répássy István osztályvezető főorvos vette át az adományt.

A doktor megjegyezte, szeretné megköszönni a jótékony cselekedetet, már csak azért is, mert a termékek nem a belgyógyászatra kerültek. Hozzátette: hosszú távú terve, az osztály rekonstrukciója hamarosan elkezdődhet, mivel a kórház 116 millió forint pályázati forráshoz jut, s amelyből lehetőség lesz egy modern, a betegek számára vonzó részleg kialakítására. Ötvenmilliót költenek műszerekre, a többit az átalakításra fordítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában