önkormányzat

2019.04.03. 19:10

Több közösségi kert is lehet, ha van rá igény

Ihárosi Ibolya

Fotó: Makovics Kornél

Bővülhet a közösségi kertek száma ha van rá igény, mondta Ács Rezső, Szekszárd polgármestere a ma délutáni sajtótájékoztatóján. Több olyan önkormányzati terület is van ahol hasonló kerteket lehet létrehozni. Az alapötlet, hogy a Honvéd utcai üres önkormányzati területen magaságyásokba virágokat, fűszernövényeket, zöldségeket lehetne ültetni Artim Andrásnétól, a vízmű igazgatójától származott, aki a sajtótájékoztatóra palántákat hozott ajándékba.

Máté Péter tanácsos bejelentette, hogy megkezdődött a város területén a zöldhulladék összegyűjtése. Dr. Csákiné Jilling Zsuzsa naplót vezet arról, hogy mi hova kerüljön, mit mi mellé lehet ültetni. Vetésforgót is alkalmaznak, rovarbarát biokertet művelnek, van rovarszállás, méhecske itató és komposztálnak is. Két hónapig nem volt vizük, de egy kerti csap ezt a problémát megoldotta. Jelenleg tizenöten művelik a 2014 óta működő kertet, amellyel négy városi és három országos díjat nyertek.

Ács Rezső polgármester ezen a rendezvényen jelentette be, hogy a jövő hét péntekére szervezik meg a város egész területére kiterjedő hagyományos szemétszedési akciót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában