nyílt nap

2019.05.05. 20:00

A tárna is feltárult az érdeklődők előtt

Ez alkalommal is nagy sikert aratott a Bátaapátiban, szombaton tartott Nyílt Nap és Gyermeknap. A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. (RHK) és a Társadalmi Ellenőrző Tájékoztató Társulás (TETT) rendezvényén már reggel kilenc órától fogadták az érdeklődőket, s csakhamar gyermekek és az őket kísérő felnőttek népesítették be radioaktívhulladék-tároló melletti térséget.

Szeri Árpád

Fotó: Molnár Gyula

A közönség széles kínálatból választhatott. A legkisebbeket természetesen a légvár, a lufihajtogatás, a csillámtetoválás, az arcfestés vonzotta, a valamivel idősebbek pedig a gokart pályán bizonyíthatták kiemelkedő vezetési képességeiket. Délelőtt tizenegy órától viszont valamennyien együtt tapsoltak a Csurgó zenekar kiváló produkciójának.

– Örömmel nyugtázhatom, hogy a tavaly útjára indított hagyomány, tehát a Nyílt Nap ismételten nagy érdeklődésre tart számot – adott összegzést Darabos Józsefné, Bátaapáti polgármestere, a TETT elnöke. – Nem kevésbé jól eső érzés nyugtázni, hogy a társulás mind a nyolc településéről köszönthettem hozzánk érkező vendégeket. Ez a rendezvény a gyermekeké és a felnőtteké is: hiszen a játék, a felhőtlen szórakozás mellett ilyenkor mód nyílik arra, hogy bárki megtekintse a tárolót és szakemberek kalauzolása mellett meggyőződjön annak maradéktalanul biztonságos mivoltáról.

Lieszkovszky Lászlóné Mórágyról érkezett két unokájával a Nyílt Napra. – Nagyon jó gyermekprogramok vehetünk részt, illetve külön élményt jelent a tárolóba való betekintés – mondta a nyugalmazott óvodapedagógus, Mórágy alpolgármestere. – Ezen a rendezvényen joggal gondolhatunk arra is, hogy milyen hozadékot is jelent a tároló ennek a vidéknek.

– Nekem az ugrálóvár tetszett a legjobban és jó volt az arcfestés is – ezt már a cikói, ötödik osztályos Kókai Renáta közölte lapunkkal. – Testvéremmel, az óvodás Jázminnal együtt mentünk mindenhová.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában