lakossági fórum

2019.05.30. 11:30

Árnyas fák között füves területen kap helyet

Generációk parkja létesül még a nyár folyamán a Barátság utcában padokkal, játékokkal.

Ihárosi Ibolya

Fotó: Mártonfai Dénes

Jelentős érdeklődést váltott ki a környéken élők körében a Barátság utcai generációk parkjáról meghirdetett lakossági fórum kedden, amelyen Ács Rezső polgármester elmondta, hogy olyan parkot szeretnének, ahol a családok, különböző nemzedékek megtalálják a nekik megfelelő kikapcsolódási formát. A parkban lesz külön a kicsi és a nagyobb gyerekeknek kialakított rész, egy harmadik területen pedig fitnesz eszközöket helyeznek el. Ugyanakkor megmaradnak a fák és a jelentős zöldfelület. Az érdeklődők meg is tekinthették a terveket, amelynek része egy hatalmas csúszda is.

Az elképzelések szerint még ősszel elkészül a létesítmény, beleértve a fedett, félig nyitott kétszázötven négyzetméteres épületet is, ahol a mosdók, kézmosók, pelenkázó és kisebb raktárhelyiség is helyet kap majd.

Mint Berlinger Attila, a HACS (Szekszárdi helyi közösség, helyi akciócsapat) munkacsoport vezetője elmondta, összesen 3350 négyzetméternyi lesz a szabadtéri park. Az első szakaszban kerülhetnek ki a játszóeszközök, aztán készül el a részben fedett közösségi tér, végül, de nem utolsósorban a több méter magas csúszdatorony. Hozzátette, azt remélik, hogy a rossz idő beállta előtt be is fejeződik a beruházás.

Végül megnyugtatásként elhangzott, a domboldalról leszivárgó vizet a csatornahálózatba vezetik.

A lakók az öröm mellett aggodalmuknak is hangot adtak, elsősorban a már most is meglévő parkolási problémák miatt. A fórum szervezői ebben, illetve a kátyúzás témában is meghallgatták az észrevételeket.

A költségek

Kérdésünkre Berlinger Attila elmondta, hogy a park bruttó 139 millió forintba kerül. Egy másik, az elérhetőséget lehetővé tevő pályázatnak köszönhetően létesül egy olyan kivetítőfal is, melyre tablettel bármit fel lehet tölteni. Lehet az játék, sorverseny, matematika feladat, idegen nyelv. Akár tanórát is lehet tartani, miközben a gyerekek szabad levegőn vannak. Szabadidejükben ők maguk, illetve bárki igénybe veheti ezt az érdekes lehetőséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában