keresztelő

2019.05.28. 19:10

Csók István festményét elevenítették meg a résztvevők

Wessely Gábor

Öt generáció együtt, és a száz vendég fele népviseletben az őcsényi református templomban. Érkeztek Decsről és Sárpilisről is, a sárközi hagyományok őrzői, ápolói. Bár, ahogy az ismert kultúraközvetítő, Bognár Cecil mondja – Sebő Ferenc nyomán, szabadon –: „A hagyományt nem őrizni kell, mert nem rab. A hagyományt nem ápolni kell, mert nem beteg. Hagyományaink akkor maradnak meg, ha ott vannak a mindennapjainkban, ha megéljük, továbbvisszük őket.”.

Papp Zsolt Endre lelkész keresztelte meg vasárnap az egyéves Radó Alexandra Katalint, akinek az édesanyja Bognár Dorina, nagyapja Bognár Cecil Róbert, dédapja Bognár Cecil. És még az ükmama, a 95 éves Bognár Jenőné is részt vett a rendezvényen.

Sok fénykép készült, és egy klasszikus kép is a figyelem középpontjába került. Csók István festményét, az Őcsényi keresztelőt elevenítették meg a jelenlevők.

A szertartás után egy kis vigalom következett. Táncoltak a három falu hagyományőrző egyesületeinek tagjai, a vendégsereget pedig borral, pálinkával, pogácsával kínálták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában