siker

2019.05.08. 16:20

Hatalmas siker az első tengerentúli borversenyen

Mauthner Ilona

Fotó: Shutterstock

Nagy sikerrel szerepelt a Vesztergombi Pince az Amerikai Egyesült Államokban, Rochesterben megtartott Finger Lakes International Wine Competition borversenyen. A pincészet első alkalommal nevezett amerikai borversenyre, amelyre egy egri borász hívta fel a figyelmüket. A bemutatkozás jól sikerült, ugyanis a Csaba Cuvée 2016 ezüstérmet nyert, ezzel a hazánkból küldött minták között a legjobb vörösbor lett – mondta Vesztergombi Csaba szekszárdi borász. Az érmet nyert cuvée-ről elárulta, cabernet franc, cabernet sauvignon és merlot fajták azonos arányú házasításával készült el. Huszonkét hónapig érlelték közepes pörkölésű magyar és francia hordókban.

A Finger Lakes International Wine Competition az USA egyik legnagyobb jótékonysági célú borversenye, melyre több mint háromezer minta érkezett. A bírák mintegy kétharmada az Egyesült Államokból, egyharmada pedig azon kívülről érkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában