megmérettetés

2019.05.12. 14:30

Kazinczy-éremmel tért haza két diák

Szeri Árpád

Fotó: Shutterstock illusztráció

A Szép magyar beszéd verseny Kárpát-medencei döntőjének Győr adott otthont. A kétnapos megmérettetésen a diákok egy szabadon választott és egy kötelezően megadott szöveget olvastak fel, valamint egy Beszélni nehéz elnevezésű feladatot oldottak meg.

A tizenkét tagú zsűri három bizottságban értékelte a versenyzőket Balázs Géza, az Anyanyelvápolók Szövetségének alelnöke, Szakonyi Károly Kossuth-díjas író és Minya Károly főiskolai tanár elnökletével. A döntőn százötven, köztük harminc határon túli középiskolás vett részt. A versenyen legjobb teljesítményt elérő harmincöt diák Kazinczy-érmet vett át.

Köztük volt Lóki Hanna, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium 11. évfolyamos, valamint Szirányi Péter, a Szekszárdi Garay János Gimnázium 10. évfolyamos diákja. Lóki Hanna felkészítő tanára Kutnyánszkyné Bacskai Eszter, Szirányi Péteré pedig Báló Marianna volt. Utóbbi pedagógus elnyerte a Kazinczy Gimnázium Baráti Köre jutalmát is, mert hosszú ideje kiemelkedően készíti fel tanítványait a Kazinczy-versenyre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában