dallal ünnepeltek

2019.06.20. 09:30

A Zombai Férfikar is köszöntötte az időseket

Brunner Mónika

Fotó: Beküldött fotó

A hőgyészi Platán Idősek Otthona hat lakójának összevont születésnapját tartották a közelmúltban, tájékoztatta lapunkat a Zombai Férfikar, amely a 68, 70, 71, 90, 93 és 96 éves ünnepelteket köszöntötte.

A férfikar tagjai közösen énekelték el az ünnepeltekkel az „Ez a nap más, mint a többi” kezdetű születésnapi köszöntő dalt. Csiki János, a férfikar vezetője kifejezte jó kívánságait az időseknek, Balogh László saját, „Régi szép idők” című versével és „Eldobni kár” című írásával méltatta a korosztályt. Bíró Vilmos művészeti vezető szóló éneket adott elő, majd a kar katonadalokat énekelt. Végül „Az út szélén áll egy szobor” című Mária-énekkel zárták a műsorukat, és egy-egy szál rózsával, valamint tortával tették emlékezetessé az idősek számára a jeles napot.

– Az idősek körülbelül negyvenen voltak, és az egyórás műsor nagy részét fátyolos szemmel énekelték velünk végig. Szeretik a nosztalgikus, érzelmes, múltba kalandozós verseket, a lírai, sőt a pattogós katonadalokat is. A felénk áramló szeretettől mi is feltöltődtünk, és természetesen megígértük, hogy lesz folytatás – nyilatkozta lapunknak Balogh László, a kórus egyik tagja.

A Zombai Férfikar tavaly áprilisban alakult, énekelni szerető férfiakból. Tizenketten vannak, énekelnek temetésen, esküvőkön, falunapokon, fesztiválokon, szüreti napokon és templomi rendezvényeken is. Vannak szekszárdi és kölesdi tagjaik. Legközelebb a szombati zombai falunapon hallhatja őket a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában