parlagfű

2019.06.16. 15:15

Fellépnek a parlagfű elterjedése ellen

Brunner Mónika

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Egyre több azoknak a belterületi ingatlanoknak a száma a városban, amelyeket nem megfelelően gondoznak, tájékoztatott közleményében Tamási önkormányzata. A növényzet elburjánzása és terjedése a szomszédos ingatlanokra a parlagfű megjelenését is jelzi. Az ingatlan tulajdonosának kötelessége rendbe tennie a területét.

Ha ennek nem tesz eleget, akkor elrendelhetik a közérdekű védekezést. Ez azt jelenti, hogy a munkát elvégző vállalkozó vagy vállalkozók beléphetnek a területre, és lekaszálhatják a parlagfüvet.

Az erre való jogosultságukat kérésre ugyan kötelesek igazolni, az ingatlan tulajdonosa viszont köteles a közérdekű védekezéssel megbízott személyek munkavégzését tűrni, illetve segíteni.

Fontos információ, hogy az irtással járó költségeket az ingatlan használójának, tulajdonosának kell viselnie. Emellett érdemes tudnia, hogy a növényvédelmi hatóság növényvédelmi bírságot szabhat ki, amelynek a mértéke a károsítóval fertőzött terület méretétől függően tizenötezer forinttól akár ötmillió forintig is terjedhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában