Tolnai szabadidőpark

2019.06.04. 18:10

Nem csak a helyiek lelhetik benne örömüket

Steinbach Zsolt

Fotó: Makovics Kornél

– Az új Duna-part fantasztikus lett. Nem csak a tolnaiak lehetnek rá büszkék, a más településekről idelátogatók is örömüket lelhetik benne – mondta Appelshoffer Ágnes polgármester az Alta Ripa Szabadidőparknak keresztelt, megújított tolnai Duna-part szombat délutáni ünnepélyes átadásán. A városvezető felidézte, hogy mindössze egy év alatt készült el a beruházás, a projekt minden közreműködőjének köszönetet mondott a munkájáért.

A Duna-partot már ősszel birtokba vette a lakosság, azóta is rengetegen látogatják. Így volt ez a parkavatáson is, amelyen a tolnai, a mözsi és a faddi idősek klubja tagjai adtak műsort. A délután további részében pedig a városi gyermeknap programjai zajlottak a parton.

A polgármester emlékeztetett arra is: a szabadtéri létesítményben nem csak az időjárás tehet kárt. Mindenkit arra kért, vigyázzon a város újabb értékes létesítményére.

Most a növényeken a sor

A parkátadón a tervező cég képviseletében Lukács István, a város korábbi főépítésze szólt néhány szót a beruházásról. Mint mondta, nagyon jó adottságú a helyszín, hiszen élő természeti környezetről van szó, a város közvetlen közelében. A szabadidőpark fő attrakciója a játszótér, benne egy „kalózhajó”, de épültek sétányok, sportpályák, büfé, felújították a víziszínpadot és a zöldfelület is megújult. Ám a park még nincs egészen kész, de most már az újonnan ültetett növényeken a sor: meg kell nőniük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában