A természet szeretetére tanít

2019.06.24. 09:30

Sokrétű tudásra tettek szert a Gyermeklánc Csodabogarai

TN

Fotó: Beküldött kép

Két éve indult a Csodabogarak természeti tehetséggondozó program a Szekszárdi Gyermeklánc Óvodában. A műhely tematikáját az intézmény pedagógusai úgy dolgozták ki, hogy annak tartalma jól illeszkedjen az óvoda környezeti nevelési programjához – tájékoztatott Hollendusné Bíró Anett intézményvezető.

Az idei projektek közt volt a vizes élőhelyek napja, a víz világnapja és a madarak, fák napja is. A programokhoz, illetve ahhoz, hogy a gyerekek a terepen szerezhessenek ismereteket, a szekszárdi önkormányzattól kaptak támogatást a 2018. évi Klímaalap terhére.

Októbertől májusig heti egy alkalommal találkoztak a Csodabogarak a műhelyben, ahol igazi csapattá formálódva vehettek részt a felkínált tevékenységekben. Az ismeretek feldolgozása projektmódszerrel történt, ami lehetővé teszi, hogy komplex módon, sokoldalú, változatos ismereteket szerezzenek a gyermekek a környező világról. A műhelymunka alatt rengeteg lehetőség adódott vizsgálódásokra, kísérletezésre, az ovisok természetről való gondolkodásának fejlesztésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában