TehetségMűhely

2019.06.12. 18:10

Tehetséges középiskolásokat keresnek

Brunner Mónika

Fotó: Beküldött kép

Ünnepélyes keretek között írták alá a TehetségMűhely elnevezésű, közös tehetséggondozási programokat magába foglaló együttműködési megállapodást, amelyet a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara kötött pécsi és szekszárdi intézményekkel. Céljuk, hogy összehangolják az egyetemi és a középiskolai tehetséggondozási tevékenységet.

A megállapodást Prof. Dr. Szécsi Gábor, a pécsi egyetem szekszárdi karának dékánja történelmi pillanatnak nevezte. Elmondta, hogy a középfokú intézményekben és a felsőoktatásban tanuló diákoknak a sikerek eléréséhez más-más képességeket kell mozgósítaniuk, ami gyakran lehetetlen, és sok fiatal pályájában okoz törést.

Ezt a törést szeretnék megszüntetni a közös tehetséggondozási programokkal, melyek lényege, hogy felfedezzék a tehetséges középiskolásokat, és bevonják a felsőoktatás munkájába: egyetemi mentoraik, konzulenseik segítségével önálló kutatást végezhetnek, tudományos diákköri dolgozatot készíthetnek, kutatási eredményeiket kari tudományos diákköri konferencián mutathatják be.

A dékán elmondta, hogy nem készült felmérés, hány diákot tudnak Tolna megyében bevonni a programba, de amint elkezdődik a közös munka, erről is pontosabb képet kapnak. Az aláírók között van Prof. Dr. Szécsi Gábor dékán mellett Turi Katalin, a Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Óvoda igazgatója, Heilmann Józsefné a Szekszárdi Garay János Gimnázium igazgatója és Dr. Gesztesi Enikő, a Tolna Megyei Egyed Antal Honismereti Egyesület elnöke.

A borítóképen Heilmann Józsefné (balról), Turi Katalin, Prof. Dr. Szécsi Gábor és Dr. Gesztesi Enikő látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában