évértékelő

2019.07.01. 09:30

Dr. Kiszler Gyula marad a szekszárdi Rotary elnöke

Budavári Kata

20190630 ,Szekszárd, A Szekszárdi Rotary Club megrendezte az évente aktuális összejövetelét. Fotó: Makovics Kornél Tolnai Népújság

Fotó: Makovics Kornél

Nem volt lánc­átadás, ugyanis dr. Kiszler Gyula maradt a Rotary Club Szekszárd elnöke. Ilyesmi harmadszor fordul elő a szervezet történetében, hangzott el a vasárnap délelőtti charter ünnepségen. A Rotary-év zárásaként hagyományosan megrendezett eseményen a régi-új elnök értékelte az elmúlt esztendő történéseit, és meghatározta a további célokat is.

Mivel a vezető személye nem változott, ez is jelzi, hogy a következő időszak a most lezárult folytatása lesz. A legfontosabb feladat dr. Kiszler Gyula szerint a tagság bővítése. Reménykeltő a két ifjúsági szervezet, így az InterAct és a RotarAct megalakulása. Mivel a Rotary szemlélete a kezdetektől fogva változatlan, továbbra is a humanitárius segítségnyújtás a legfontosabb teendő. Dr. Kiszler Gyula elmondta, naponta hallani jótékonysági akciókról, támogatásról, az ő segítségnyújtásuk viszont annyiban eltér másokétól, hogy közvetlenül a célba juttatják el az adományt. Elsődleges a rászoruló, továbbá a rászoruló tehetséges gyermekek, illetve a kiemelkedő tehetségek támogatása, emellett nagyon fontosak a kapcsolatok.

Az elnök kiemelte a szekszárdi önkormányzattal való jó viszonyt és a személyes találkozások hangsúlyos voltát.

Az is kiderült, szeretnék folytatni a város szépítését a rotarysták például a Kálvária alatt, természetesen az önkormányzattal egyeztetett módon. Emellett a gyermekotthonban szeretnének kültéri találkozóhelyeket kialakítani, és az udvart rendbe tenni.

Az ünnepségen átadták a Szent-Györgyi Albert-díjakat; az elismerést idén Bajszné Kiss Magdolna, Scherdán János és Moolenaar Josephus János érdemelte ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában