önkormányzat

2019.07.23. 13:00

Felújítják a megyeszékhely két ravatalozóját

Tolnai Népújság

Fotó: Mártonfai Dénes

Az önkormányzat 16 millió forintos önerőt különített el a megyeszékhely két ravatalozójának felújítására, előtetők építésére – minderről a legutóbbi közgyűlésen döntöttek a szekszárdi városvezetők.

Az összesen 66 millió forintos beruházáshoz a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványtól (JETA) nyert támogatást a város. Régóta felmerült igény, hogy a szolgáltatási infrastruktúra kialakításával, fejlesztésével méltó körülmények között tudják leróni kegyeletüket a szertartásokon résztvevők.

Megújul egyebek mellett a ravatalozók tetőszerkezete, új előtető épül a bejáratok elé, a külső ravatalozás díszburkolatú téren történik majd. A belső terek is megújulnak. Ezen kívül a Rákóczi utcai sírkertbe mintegy egymillió forintból új harang kerül. A munkálatok ideje alatt mindkét temetőben ideiglenes helyen tartják majd a halottbúcsúztatásokat: Újvárosban a régi kápolna, Alsóvárosban egyedi gyártású kegyeleti sátor lesz a szertartások helyszíne.

A kivitelezés mindkét temetőben elkezdődött, a várható befejezés dátuma szeptember 30.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában