közösség

2019.07.03. 11:30

Negyedszázada alakult meg újra Bátaapátiban a sportegyesület

Huszonöt éve történt Bátaapátiban. Sári József ötödmagával együtt azon tűnődött, hogy vajon miért nincs sportegyesület a településen? Holott korábban, a hatvanas években létezett, sőt, remekül működött.

Szeri Árpád

Fotó: Mártonfai Dénes

Azt hiszem, ott dőlt el, hogy Bátaapátinak ismét szüksége van egy sportegyesületre – folytatta a történetet immár napjainkban Sári József. – Mindent elölről kellett kezdeni. Ám az ötlet felvetését követően a falu családjai egy emberként csatlakoztak az elképzeléshez. Már az első hónapban közel száz fő lett a taglétszámunk és közel harmincan jelentkeztek a focicsapatba.

Azóta kereken negyedszázad telt el. Sári József, az ismert vállalkozó, a labdarúgás iránt szenvedélyesen elkötelezett sportember – talán nem túlzás ezt állítani – történelmet csinált. Már csak azért sem túlzás, mert az évforduló megünneplése magas szinten zajlott és önmagán túlmutató, jelentős társadalmi eseménnyé vált. Olyan eseménnyé, mely a számos, egykori sportoló jelenléte okán felmutatta azt az eredményekben gazdag múltat, mely ösztönző lehet a jövő generációja számára is.

A bátaapáti sportpályán nemrég zajló megemlékezésen Darabos Józsefné polgármester köszöntötte a közönséget, a vendégeket, köztük Krausz Mártont, az MLSZ Tolna megyei sportigazgatóját. Süli János tárca nélküli miniszter, a Tolna Megyei Labdarúgó-szövetség társadalmi elnöke egyebek mellett azt hangsúlyozta, hogy a kistelepüléseken is szükség van sportéletre, így labdarúgó-egyesületekre.

Bozsolik Róbert, Bátaszék polgármestere azt a barátságot méltatta, mely éppen a sport révén erősödött a térség települései között. Sári József, a BSE elnöke áttekintést adott az egyesület negyedszázadáról. Mint mondta, amit 1994-ben elterveztek, az megvalósult. Van bátaapáti sportélet, van Bátaapáti Sportegyesület.

– Sok minden történt az elmúlt huszonöt év alatt, mind a csapattal, mind azon kicsiny csoport összetételével, amely ezt a sportegyesületet vezette – húzta alá beszédében Sári József. – Tizenhárom év – kisebb-nagyobb megszakításokkal zajló – sportelnöki tevékenységem alatt nagyon sok elkötelezett személlyel volt alkalmam együtt dolgozni. Mindenkinek köszönöm azt, amit tett a Bátaapáti Sportegyesületért. Elmondhatom, hogy Bátaapátinak és mindenkori vezetőjének mindig is fontos volt e sportegyesület jelene és jövője. Hitem szerint, amit mi tettünk, csak az, hogy megteremtettünk és életben tartottunk huszonöt éven keresztül egy fenntartható sportegyesületet, amely bármikor fejleszthető, tágítható bármely irányba, de akár lehet csak egy kis kikapcsolódás vasárnap délután. Köszönöm még egyszer minden sporttársunknak, barátunknak a huszonöt év alatt nyújtott támogatást. Bízom benne, hogy a jövőben is minden második hétvégén kimondhatjuk itt Bátaapátiban, hogy: hajrá Bátaapáti!

Hobbija a futball

Sári József Veszprém megyében, Kővágóőrsön született 1950-ben. Építőipari technikusi, valamint építőanyag-kereskedő végzettséget szerzett. Hobbija a labdarúgás. Több mint negyven éve kezdett el Bátaszéken dolgozni, ahol a Volán kirendeltségvezetője volt. 1983-tól másodállásban kereskedelemmel foglalkozott. 1990-ben munkatársával együtt létrehozta a Völgység Volán Trans Kft. nevű fuvarozási vállalkozást. Hat év után úgy döntött, hogy a maga ura lesz, ezért Bátaszéken megalapította a Sári-Épker Kft-t. Feleségével, Julikával közel 50 éve házasok, Bátaapátiban laknak. Diplomás lányuk a férje vállalkozásánál dolgozik Szekszárdon. Fiuk katonatiszt, alezredesi rangban. Összesen öt unokájuk van, négy lány és egy fiú.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában