mentőcsoportok

2019.07.10. 12:30

Újra megszerezték a minősítést

Hanol Erzsébet

Forrás: TMKI

Újraminősítő gyakorlaton vettek részt nemrégiben a dombóvári települési, valamint a Kapos és a Koppány járási mentőcsoportok tagjai. Boros Brigitta, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság (TMKI) szóvivője elmondta, hogy a gyakorlat célja az elemi csapások, kedvezőtlen időjárási viszonyok és árvíz következtében kialakuló veszélyhelyzetek elhárítására való felkészülés, valamint a terepen végrehajtott kutatási és mentési feladatok végrehajtása volt.

Fotó: TMKI

A dombóvári mentőcsoport tagjai két, a Kapos és a Koppány Mentőcsoportok pedig három helyszínen dolgoztak. A feltételezés szerint mindenütt viharos időjárás és nagy mennyiségű csapadék okozott problémát, így ezek megszüntetése volt a feladat.

A gyakorlat végrehajtását dr. Hábermayer Tamás megyei igazgatóhelyettes és Szabó Jenő, a Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője kísérték figyelemmel, és értékelésük alapján a mentőszervezetek tagjai sikeresen hajtották végre a feladatokat. Ezzel a mentőcsoportok újabb öt évre megszerezték minősítésüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában