Regölyi Lovasnap

2019.07.22. 20:00

Vaddisznópörkölttel várták a lovassport szerelmeseit

Brunner Mónika

20190720_Regőly_XVIII.Regőlyi Lovasnap_Foto:Mártonfai Dénes/MD Tolnai Népújság

Fotó: Mártonfai Dénes

Kitűnő idő fogadta a tizennyolcadik Regölyi Lovasnapok versenyzőit és érdeklődőit múlt szombaton, a helyi sportpályán. Mivel új melegítő pályát kaptak, így a hajtók másik irányból tudták megközelíteni a sportpályát, ezzel is csökkentve a balesetveszélyt a fogatosok és az érdeklődők között.

A Lovasnapokon kezdéseként Kelemen Csaba polgármester köszöntötte a megjelent versenyzőket, kísérőiket és a közönséget.

A versenyen három kategóriában, „C” és D„ akadályhajtásban, valamint vadászhajtásban lehetett indulni. Az elsőben húsz, a másodikban hat, a vadászhajtásban pedig tizennyolc versenyző indult. Ebédidőben, kuriózumként, négy hölgy tartott csikós bemutatót. A Regölyért Egyesület tagjai egyébként reggelire friss lángost sütöttek, ebédre pedig dámszarvas és vaddisznó pörköltet készítettek a Regölyi Kapos-Koppány Vadásztársaság jóvoltából.

– Messziről is érkeztek hozzánk, például Dunaharasztiból, Bács-Kiskun megyéből. Nagyon jó kis versenyünk volt, például kettes fogatok ilyen nagy számban a korábbi években még nem képviseltették magukat – tájékoztatott Lukácsné Koncz Bernadett, a Regölyi Lovassport Egyesület elnökségi tagja.

A ”C„ kategória akadályhajtásban az első helyen Hatala Roland, a másodikon Farkas Géza, a harmadikon Nánai Zoltán, a negyediken Fritz József, az ötödiken Rodenbücher András, a hatodik helyen pedig Miklós János végzett.

A ”D„ kategória akadályhajtásban, amely magába foglalta a Dávid Gyula emlékversenyt is, az első helyet Szűcs Farkas Zoltán, a másodikat Szamosi Zoltán, a harmadikat Cseke Dávid, a negyediket Rikk József, az ötödiket Gősi János szerezte meg.

Vadászhajtásban az első Fritz József lett, a második helyen Miklós János, a harmadikon Hatala Roland, a negyediken Ifj. Oszkó János, az ötödiken Rodenbücher András, a hatodikon pedig Oszkó János végzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában