Fellobbant

2019.09.13. 07:00

A Szeretet lángjának fényében adtak emlékezetes műsort

Fellobbant a Szeretet lángja csütörtökön délután, a Szekszárdi Szüreti Napokhoz kapcsolódóan, immár nyolcadik alkalommal a Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesülete szervezésében.

Ihárosi Ibolya

Fotó: Mártonfai Dénes

A Szeretet lángja a szüreti napok első rendezvénye, amely lehetőséget ad a fogyatékkal- és segítséggel élőknek, hogy magukra irányítsák a figyelmet, és bemutatkozzanak a nagyközönség előtt. Ács Rezső polgármester köszöntőjében arról szólt, hogy a civil szervezetek sokat tesznek azért, hogy a városban, a megyében segítsék azokat, akiknek erre szükségük van. Minden ember kicsit más, és ha az egészségesek segítenek abban, hogy a fogyatékkal- és segítséggel élők ki tudják bontakoztatni értékeiket, akkor a többségi társadalom megtette, amit tehetett. Szekszárd befogadó, segítő város, erős közösség, aki itt érzi magát otthon, az ennek a közösségnek a tagja. A város mindenkit, aki itt él, vagy ide érkezik, tisztelettel és szeretettel fogad, fogalmazott a polgármester, majd hozzátette: büszkék vagyunk arra, hogy Szekszárd 2019-ben a megkapta azt a lehetőséget, hogy házigazdája lehetett a fogyatékkal élők országos kulturális találkozójának.

Ezt követően névnapja alakalmából virágcsokrot adott át Kovács Lászlóné Marikának aki, mint a polgármester mondta, ennek a rendezvénynek a motorja. A látássérültek megyei egyesületének elnöke meghatottan köszönte meg a figyelmességet.

Ezt követően ő köszöntötte a résztvevőket, és munkájukról szólva hangsúlyozta, hogy amit megígérnek, azt mindig igyekeznek teljesíteni.

Ha csodákat tenni nem is tudnak, megpróbálnak mindent megtenni annak érdekében, hogy egyre jobb legyen a sortársaink helyzete. Ezért szerveznek tanfolyamokat, munkaügyi fórumokat, kulturális és más rendezvényeket. Tolna megyében 450 munkaképes korú vak ember él, közülük több mint 200-an dolgoznak. A fogyatékossággal élők száma 3600, közülük 1900-an a vakság miatt kapják a fogyatékossági támogatást.

– Igenis képesek csodákra – mondta köszöntőjében dr. Haag Éva alpolgármester –, hiszen csodákat varázsolnak a Béla király téri színpadra a fogyatékkal élők. Majd hozzátette: az itt jelen lévők mindannyian a szeretet nyelvét beszélik.

Ezt követően meggyújtottak az óriási gyertyát, és a valóságban is fellobbant a Szeret lángja.

A színes műsor fellépői

Miközben az ügyes kezek asztalánál kézműves foglalkozást tartottak a gyereknek, a színpadon zajlott a műsor. Az érdeklődők hallhattak gitármuzsikát, énekszámokat, fellépett versmondó és mesemondó. Megtekinthették az érdeklődők a belecskai Mechwart András Fogyatékosok otthona lakóinak táncos műsorát. A Fogyatékosok Nappali Intézményének csoportja a Pál utcai fiukból készült Grund című darabot adta elő. A Hétszínvilág otthon lakói kalapos táncot mutattak be. Sztárvendég volt Jánoki Márió énekes, a Medinai Gitárzenekar, a Bartina Zenekar és a Medinai Tamburazenekar.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában