elismerés

2019.09.13. 10:30

Miniszteri oklevelet kapott a házaspár

Hanol Erzsébet

Fotó: Beküldött fotó

Miniszteri dicsérő oklevelet adományozott prof. dr. Kasler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere Renkecz Józsefnek és feleségének, Renkecz Józsefné Kató néninek. A kitüntetést a napokban adta át a házaspárnak Sátor Géza, a Sárszentlőrinc-Uzdért Egyesület elnöke. A díjra egykori tanítványaik, az uzdi diákok terjesztették fel őket több évtizeden keresztül végzett kimagasló és példamutató pedagógiai munkájuk elismeréseként.

Renkecz József néptanító húsz évig volt Uzd osztatlan közös iskolájának igazgató-tanítója, később a Sárszentlőrinci Általános Iskola igazgatója. Nyugdíjba vonulása után megszervezte a „Petőfi népe” Népfőiskolát, majd a Tolna Megyei Népfőiskolát. Felesége negyven éven keresztül vezető óvónőként nevelte és készítette fel az Uzdon élő kisgyermekeket az iskolai életre. Magas színvonalú óvodavezetői tevékenysége különösen a kisebbségben élő és a hátrányos helyzetű gyermekek nevelésében és felzárkóztatásukban volt példamutató – emlékeztek vissza az egykori tanítványok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában